Forestillingsleder

Mens min forestilling på Det Kongelige Teater “Gruppe 8” desværre er aflyst pga. en syg skuespiller kan jeg hygge mig hjemme i Rødovre. Oprydning, rengøring, sælg af diverse ting på DBA, vinduespudsning, træning i Fresh Fitness, indkøb osv. Det er skønt.
På søndag har jeg en anden forestilling jeg skal være forestillingsleder på og ved en tilfældighed så jeg i dag denne beskrivelse af mit job på DKT. Da flere har spurgt hvad jeg egentlig laver som forestillingsleder skal I da ikke snydes for den flotte beskrivelse:

En forestillingsleder er i teater- og scenekunstneriske sammenhænge en person, der varetager og har ansvaret for forestillingens prøver i tæt samarbejde med forestillingens instruktør, produktionsleder og alle andre involverede. Forestillingslederen er procesansvarlig og har til opgave at tilrettelægge forestillingens prøveforløb i tid og rum, at skabe rammer og vilkår, der bedst muligt forløser forestillingens kunstneriske vision.

Forestillingslederen er bindeled mellem det kunstneriske team på scenen og praktikken rundt om – dvs. alle involverede faggrupper på en produktion for eksempel: skuespillere, dansere, artister, statister, musikere, komponister, scenografer, produktionsledere, producenter, lyd, lys, scenemester, byggerere, afviklere, rekvisitører, koreografer, skræddersal, påklædere, sminkører m.fl. i varierende sammensætning og antal.

Som forestillingsleder er det derfor påkrævet at have samarbejdsevner på et højt niveau, da man i alle trin hen imod en forestilling skal kende de mange forskelligartede faggruppers arbejdsmetoder og behov. Derudover kræver det store ledelseskompetencer, konflikthåndteringsevner, proceskendskab og evne til at tænke kreativt.

Når prøveforløbet er afsluttet og premieren nået, overtager forestillingslederen ansvaret for forestillingen og den daglige afvikling. Forestillingslederen er forestillingens daglige leder samt garant for, at forestillingens niveau holdes, at arbejdsmiljøet og samarbejdet fungerer, og at alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger tages og overholdes.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.